Online EMDR-Therapie war noch nie einfacher

Behandel tot 30% effectiever middels virtual reality EMDR

Het EMDR protocol, begeleid door onze virtuele therapeut in VR

  • Verhoog zelfregie
  • Meer focus op de behandeling
  • Inzichtelijke sessiedata

“Emotionele lading daalt zo’n 6-8 punten in 20 minuten, terwijl ik het cliëntdossier bijwerk.

Succesvol ingezet bij

Video abspielen

Zelfstandige EMDR sessies als aanvulling op jouw face-to-face behandeling.

001-notepadCreated with Sketch.

Intensievere behandeling

Dankzij EMDR-VR kan de cliënt thuis zo vaak als nodig EMDR sessies doorlopen. Hierdoor worden sneller resultaten geboekt dan bij minder intensieve trajecten.

002-clockCreated with Sketch.

Verkort behandeltraject

Intensievere behandelingen resulteren in een verkorting van het behandeltraject, waardoor er in dezelfde tijd meer cliënten worden behandeld.

003-goal copyCreated with Sketch.

Hogere zelfregie cliënt

Cliënten rapporteren dat zij deze methode prefereren vanwege de hogere eigenwaarde die zij ervaren na de sessies.

Uitstekend
Ausgezeichnet
Lotte Moll, Manager GGZ Volwassenen bij Impegno
Weiterlesen
Zelden heb ik zulke onbaatzuchtige mensen in de GGZ getroffen! Er is duidelijk sprake van een missie bij deze mannen, namelijk digitale traumabehandeling in de vorm van EMDR optimaal faciliteren.
Sterk aanbevolen
Wärmstens empfohlen
Berno van Laerhoven, Gz-psycholoog, EMDR practictioner bij Lambertushof
Weiterlesen
Met EMDR-VR daalt de emotionele lading 6-8 punten in 20m tot half uur, soms gaat dit sneller dan zelf het protocol uitvoeren. Je neemt als therapeut een stuk kracht terug om te focussen op de belangrijkere zaken voor de patiënt.
Hip, innovatief, strategisch
Hip, innovatief, strategisch
Marga Bijma, Oprichter en bestuurder GGz Praktijk
Weiterlesen
Vanuit digitalisering-subsidie waren we een nieuw traumapad aan het maken, en daar moesten we minuten uithalen. Psylaris EMDR-VR vervulde die rol niet alleen, maar ook kan het veel meer dan we meenden.
Fantastische aanvulling
Fantastische aanvulling
Maud van den Elsen, Oprichter Psyworks
Weiterlesen
Vanwege de sterke daling van de SUD per sessie en de mogelijkheid tot intensivering van het EMDR-traject is de VR-bril van Psylaris een fantastische aanvulling op de reguliere EMDR behandeling. De bril zelf is zeer clientvriendelijk in gebruik.
Voriger
Nächster

Cijfers uit onze database

0 %
Ervaart een positieve verandering
0
Gemiddelde SUD daling per sessie
± 0 %
Reductie in benodigd aantal sessies
0 /10
Therapeuten beveelt Psylaris aan
0 %
Ervaart EMDR-VR als intuïtief in gebruik.

Vanaf €40,- per maand aan de slag met EMDR-VR

  • Aan en gaan. Headsets direct klaar voor gebruik wanneer je het pakketje opent
  • Kristalheldere instructies zodat je snel kunt starten
  • Constant up-to-date met de laatste ontwikkelingen en innovaties
  • Persoonlijk contact en support van hoog niveau (waar we geliefd om zijn)
  • 30 dagen geld terug garantie, zonder vragen

Beperkt aantal brillen beschikbaar tijdens deze actie, op = op.

EMDR-VR begeleid de cliënt bij het zelfstandig doorlopen van het EMDR-protocol.

Hierbij worden de normale EMDR-protocolstappen en -vragen begeleid door een virtuele stem in een veilige omgeving.

keuzesCreated with Sketch.

Iedere sessie is uniek en persoonlijk, op basis van de bewuste en onbewuste keuzes van de cliënt.

monitorCreated with Sketch.

Geeignet sowohl für Traumata nach Einzelereignissen als auch für komplexe Traumata

onderzoekCreated with Sketch.

EMDR-VR is gebaseerd op jarenlang wetenschappelijk onderzoek.

Eenvoudig de voortgang van jouw cliënt monitoren

Vragen en antwoorden

Ja, EMDR-VR wordt gebruikt als blended care oplossing. De therapeut dient altijd nog eerst zelf een intake te houden om de klachten van de cliënt in kaart te brengen.

Cliënten ervaren EMDR-VR als zeer wenselijk. Regelmatig wordt ook aangegeven dat een VR sessie prettiger werkt dan een reguliere. De voornaamste zaken die wij terug horen is dat cliënten blij zijn met de mogelijkheid om zelf aan hun trauma te werken en niet meer volledig afhankelijk te zijn van iemand anders. Daarnaast verbetert het ook de Client-Therapeut relatie vanwege dit verhoogde vertrouwen in elkaar.

Omdat ons product volledig zelfstandig te gebruiken is voor de cliënt, bespaar je dus alle uren die je normaal per week in het uitvoeren van een protocol steekt. Daarnaast is onze oplossing in veel gevallen effectiever dan zelf het protocol doorlopen. Hierdoor bespaar je ook nog eens op de totale behandeltijd.
Onze huidige klanten geven aan een besparing te realiseren tussen de 10 en 30 procent.

Binnen 55 minuten is jouw team volledig op de hoogte hoe de bril ingezet kan worden dankzij onze uitgebreide
E-learning modules. Kom je er toch niet uit? Dan zijn we altijd bereikbaar voor hulpvragen.

Een van de voordelen is jouw onderscheidend vermogen t.o.v. andere praktijken. Jij geeft jouw cliënten namelijk een uniek voordeel mee.
Daarnaast ben je in staat om sneller resultaat te boeken en om minder tijd kwijt te zijn met administratie.

Therapeuten kunnen zich ‘overbodig’ voelen, echter het enige wat we weghalen is het doorlopen van het protocol. Cliënten kunnen het als onpersoonlijk ervaren, maar dit gebeurt maar bij een enkeling. Door goed te communiceren met het team en met de cliënt worden deze zaken gemakkelijk voorkomen. 
De therapeut is immers nog steeds nodig voor alle face-to-face sessies.

Nee, EMDR-VR werkt net zoals normale face-to-face EMDR. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van exposure technieken.

Een belangrijke vraag tijdens deze pandemie. Gelukkig kom je met anti-bacteriële doekjes een heel eind!
 
Hygiëne protocol EMDR-VR
 
Stap 1: Standaard (hand) Hygiëne
Iedereen die de VR-Headset zal gebruiken dient voor en na gebruik van de apparatuur de handen te wassen met zeep of te ontsmetten met alcoholgel.
 
Stap 2: Was het gezicht voor gebruik van de VR-Headset
Door de handen en het gezicht te ontsmetten zorg je ervoor dat de oppervlakken die het meest in contact komen met het materiaal schoon zijn.
 
Stap 3: Desinfecteer materiaal met niet-alcoholische antibacteriële doekjes
Maak gebruik van niet-alcoholische, antibacteriële doekjes om alle oppervlakken van de apparatuur schoon te maken. Vergeet niet om ook de controller te desinfecteren.
 
Stap 4: Laat het materiaal drogen
Laat de headset drogen. Het beste is om de bril 24 uur ongebruikt te laten. Na 24 uur kun je hem veilig door een andere cliënt laten gebruiken.

Door corona is behandelen op afstand belangrijker dan ooit geworden. Met een zelfstandige VR sessie wordt er op een intensiever niveau behandelt terwijl er minder contactmomenten met een therapeut nodig zijn. Hierdoor is er natuurlijk minder besmettingsgevaar, terwijl het niveau van behandeling hoger ligt.

Wir arbeiten nur mit Therapeuten und Institutionen zusammen. Dies soll sicherstellen, dass jeder Kunde die bestmögliche Behandlung für sein Problem erhält. Dies erfordert jederzeit einen Experten, der feststellen kann, ob die Verwendung unseres Produkts wünschenswert ist oder nicht. Wenn Sie momentan psychische Probleme haben, wenden Sie sich bitte an einen professionellen Therapeuten.

EMDR-VR is een applicatie die de cliënt van een EMDR sessie voorziet zonder input van een therapeut (tijdens de sessie). Wel geef jij in de software precies aan hoe je wilt dat de sessie verloopt. Denk hierbij aan: lengte van de sessie, type en intensiteit van afleidingstaken en meer. 

De slimme software past zich automatisch aan gebaseerd op de bewuste en onbewuste keuzes van de cliënt. Daarom hoeven de ogen ook niet gevolgd te worden, de bril werkt namelijk zelfstandig. 

Die Brille kann unter der VR-Brille getragen werden. Es ist also immer möglich, von dieser Lösung Gebrauch zu machen, mit oder ohne Brille.

Bijna geen! De VR toepassing is met succes gebruikt door personen tussen de 15 en 82 jaar oud. Als je met een smartphone kan bellen, dan kun je ook EMDR-VR gebruiken!

Nein, einige Lösungen auf dem Markt (Oculus Rift, HTC Vive oder SamsungGearVR) verwenden Systeme, bei denen dies erforderlich ist. Unsere Anwendung läuft auf Hardware, die völlig unabhängig ist. Sie benötigen also keine zusätzlichen Materialien außer den von uns gelieferten VR-Brillen.

Wir verwenden eine Lösung, für die kein Laptop oder Telefon erforderlich ist. Der Benutzer benötigt daher nur die Brille. Wir liefern dies und stellen sicher, dass dies immer mit der neuesten Softwareversion ausgestattet ist. Vollständige Entlastung, damit Sie sich auf das konzentrieren können, was wirklich wichtig ist.

Für ein menschliches Gehirn ist es schwierig, den Unterschied zwischen Realität und virtueller Realität zu bestimmen. Dies, zusammen mit der Tatsache, dass jemand in VR vollständig von der Außenwelt abgeschnitten und in seiner neuen Welt angekommen ist, macht dieses Medium ideal für Behandlungen. Ein Klient hat keine Ablenkungen, die in einer traditionellen Umgebung vorhanden wären, so dass die Behandlung effektiver ist.

Unsere Lösung kann sowohl für Einzel- als auch für komplexe Traumata verwendet werden. In beide gevallen is het belangrijk dat de cliënt over vangnet beschikt in de thuissituatie.

Ergänzen Sie Ihre Behandlungen mit einer Blended Care VR-Therapie!

Heb je nog andere vragen voordat je kunt starten?

Rustig op desktop bekijken?

Stuur een email naar jezelf als reminder

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.