Online EMDR therapie was nog nooit zo makkelijk

Behandel tot 30% effectiever middels virtual reality EMDR

Het EMDR protocol, begeleid door onze virtuele therapeut in VR

  • Verhoog zelfregie
  • Meer focus op de behandeling
  • Inzichtelijke sessiedata

“Emotionele lading daalt zo’n 6-8 punten in 20 minuten, terwijl ik het cliëntdossier bijwerk.

Succesvol ingezet bij

Video afspelen

Zelfstandige EMDR sessies als aanvulling op jouw face-to-face behandeling.

001-notepadCreated with Sketch.

Intensievere behandeling

Dankzij EMDR-VR kan de cliënt thuis zo vaak als nodig EMDR sessies doorlopen. Hierdoor worden sneller resultaten geboekt dan bij minder intensieve trajecten.

002-clockCreated with Sketch.

Verkort behandeltraject

Intensievere behandelingen resulteren in een verkorting van het behandeltraject, waardoor er in dezelfde tijd meer cliënten worden behandeld.

003-goal copyCreated with Sketch.

Hogere zelfregie cliënt

Cliënten rapporteren dat zij deze methode prefereren vanwege de hogere eigenwaarde die zij ervaren na de sessies.

Uitstekend
Uitstekend
Lotte Moll, Manager GGZ Volwassenen bij Impegno
Lees verder
Zelden heb ik zulke onbaatzuchtige mensen in de GGZ getroffen! Er is duidelijk sprake van een missie bij deze mannen, namelijk digitale traumabehandeling in de vorm van EMDR optimaal faciliteren.
Sterk aanbevolen
Sterk aanbevolen
Berno van Laerhoven, Gz-psycholoog, EMDR practictioner bij Lambertushof
Lees verder
Met EMDR-VR daalt de emotionele lading 6-8 punten in 20m tot half uur, soms gaat dit sneller dan zelf het protocol uitvoeren. Je neemt als therapeut een stuk kracht terug om te focussen op de belangrijkere zaken voor de patiënt.
Hip, innovatief, strategisch
Hip, innovatief, strategisch
Marga Bijma, Oprichter en bestuurder GGz Praktijk
Lees verder
Vanuit digitalisering-subsidie waren we een nieuw traumapad aan het maken, en daar moesten we minuten uithalen. Psylaris EMDR-VR vervulde die rol niet alleen, maar ook kan het veel meer dan we meenden.
Fantastische aanvulling
Fantastische aanvulling
Maud van den Elsen, Oprichter Psyworks
Lees verder
Vanwege de sterke daling van de SUD per sessie en de mogelijkheid tot intensivering van het EMDR-traject is de VR-bril van Psylaris een fantastische aanvulling op de reguliere EMDR behandeling. De bril zelf is zeer clientvriendelijk in gebruik.
Previous
Next

Cijfers uit onze database

0 %
Ervaart een positieve verandering
0
Gemiddelde SUD daling per sessie
± 0 %
Reductie in benodigd aantal sessies
0 /10
Therapeuten beveelt Psylaris aan
0 %
Ervaart EMDR-VR als intuïtief in gebruik.

Vanaf €40,- per maand aan de slag met EMDR-VR

  • Aan en gaan. Headsets direct klaar voor gebruik wanneer je het pakketje opent
  • Kristalheldere instructies zodat je snel kunt starten
  • Constant up-to-date met de laatste ontwikkelingen en innovaties
  • Persoonlijk contact en support van hoog niveau (waar we geliefd om zijn)
  • 30 dagen geld terug garantie, zonder vragen

Beperkt aantal brillen beschikbaar tijdens deze actie, op = op.

EMDR-VR begeleid de cliënt bij het zelfstandig doorlopen van het EMDR-protocol.

Hierbij worden de normale EMDR-protocolstappen en -vragen begeleid door een virtuele stem in een veilige omgeving.

keuzesCreated with Sketch.

Iedere sessie is uniek en persoonlijk, op basis van de bewuste en onbewuste keuzes van de cliënt.

monitorCreated with Sketch.

Inzetbaar bij zowel enkelvoudig als complex trauma.

onderzoekCreated with Sketch.

EMDR-VR is gebaseerd op jarenlang wetenschappelijk onderzoek.

Eenvoudig de voortgang van jouw cliënt monitoren

Vragen en antwoorden

Ja, EMDR-VR wordt gebruikt als blended care oplossing. De therapeut dient altijd nog eerst zelf een intake te houden om de klachten van de cliënt in kaart te brengen.

Cliënten ervaren EMDR-VR als zeer wenselijk. Regelmatig wordt ook aangegeven dat een VR sessie prettiger werkt dan een reguliere. De voornaamste zaken die wij terug horen is dat cliënten blij zijn met de mogelijkheid om zelf aan hun trauma te werken en niet meer volledig afhankelijk te zijn van iemand anders. Daarnaast verbetert het ook de Client-Therapeut relatie vanwege dit verhoogde vertrouwen in elkaar.

Omdat ons product volledig zelfstandig te gebruiken is voor de cliënt, bespaar je dus alle uren die je normaal per week in het uitvoeren van een protocol steekt. Daarnaast is onze oplossing in veel gevallen effectiever dan zelf het protocol doorlopen. Hierdoor bespaar je ook nog eens op de totale behandeltijd.
Onze huidige klanten geven aan een besparing te realiseren tussen de 10 en 30 procent.

Binnen 55 minuten is jouw team volledig op de hoogte hoe de bril ingezet kan worden dankzij onze uitgebreide
E-learning modules. Kom je er toch niet uit? Dan zijn we altijd bereikbaar voor hulpvragen.

Een van de voordelen is jouw onderscheidend vermogen t.o.v. andere praktijken. Jij geeft jouw cliënten namelijk een uniek voordeel mee.
Daarnaast ben je in staat om sneller resultaat te boeken en om minder tijd kwijt te zijn met administratie.

Therapeuten kunnen zich ‘overbodig’ voelen, echter het enige wat we weghalen is het doorlopen van het protocol. Cliënten kunnen het als onpersoonlijk ervaren, maar dit gebeurt maar bij een enkeling. Door goed te communiceren met het team en met de cliënt worden deze zaken gemakkelijk voorkomen. 
De therapeut is immers nog steeds nodig voor alle face-to-face sessies.

Nee, EMDR-VR werkt net zoals normale face-to-face EMDR. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van exposure technieken.

Een belangrijke vraag tijdens deze pandemie. Gelukkig kom je met anti-bacteriële doekjes een heel eind!
 
Hygiëne protocol EMDR-VR
 
Stap 1: Standaard (hand) Hygiëne
Iedereen die de VR-Headset zal gebruiken dient voor en na gebruik van de apparatuur de handen te wassen met zeep of te ontsmetten met alcoholgel.
 
Stap 2: Was het gezicht voor gebruik van de VR-Headset
Door de handen en het gezicht te ontsmetten zorg je ervoor dat de oppervlakken die het meest in contact komen met het materiaal schoon zijn.
 
Stap 3: Desinfecteer materiaal met niet-alcoholische antibacteriële doekjes
Maak gebruik van niet-alcoholische, antibacteriële doekjes om alle oppervlakken van de apparatuur schoon te maken. Vergeet niet om ook de controller te desinfecteren.
 
Stap 4: Laat het materiaal drogen
Laat de headset drogen. Het beste is om de bril 24 uur ongebruikt te laten. Na 24 uur kun je hem veilig door een andere cliënt laten gebruiken.

Door corona is behandelen op afstand belangrijker dan ooit geworden. Met een zelfstandige VR sessie wordt er op een intensiever niveau behandelt terwijl er minder contactmomenten met een therapeut nodig zijn. Hierdoor is er natuurlijk minder besmettingsgevaar, terwijl het niveau van behandeling hoger ligt.

Wij werken alleen samen met therapeuten en instellingen. Dit om ervoor te zorgen dat iedere client de best mogelijke behandeling krijgt voor zijn of haar probleem. Hiervoor is te allen tijde een expert nodig die kan bepalen of inzet van ons product wenselijk is of niet. Ondervind jij op het moment psychische problemen, neem dan contact op met een professional.

EMDR-VR is een applicatie die de cliënt van een EMDR sessie voorziet zonder input van een therapeut (tijdens de sessie). Wel geef jij in de software precies aan hoe je wilt dat de sessie verloopt. Denk hierbij aan: lengte van de sessie, type en intensiteit van afleidingstaken en meer. 

De slimme software past zich automatisch aan gebaseerd op de bewuste en onbewuste keuzes van de cliënt. Daarom hoeven de ogen ook niet gevolgd te worden, de bril werkt namelijk zelfstandig. 

Uw bril kan gedragen worden onder de VR-bril. Het is dus gewoon mogelijk om met of zonder eigen bril gebruik te maken van deze oplossing.

Bijna geen! De VR toepassing is met succes gebruikt door personen tussen de 15 en 82 jaar oud. Als je met een smartphone kan bellen, dan kun je ook EMDR-VR gebruiken!

Nee. Sommige oplossingen op de markt (Oculus Rift, HTC Vive of SamsungGearVR) maken gebruik van systemen waarbij dit wel nodig is, maar onze toepassing draait op hardware die volledig zelfstandig is. Je hebt dus geen extra materialen nodig naast de VR bril die door ons geleverd wordt.

We maken gebruik van een oplossing die geen laptop of telefoon vereist. De gebruiker heeft dus enkel de bril nodig. Wij leveren deze en zorgen ervoor dat deze altijd is voorzien van de nieuwste softwareversie. Volledige ontzorging zodat u zich kunt focussen op wat belangrijk is.

Een menselijk brein kan het verschil tussen werkelijkheid en virtual reality moeilijk bepalen. Dit, samen met het feit dat iemand in VR volledig van de buitenwereld is afgesloten en opgaat in zijn nieuwe wereld, zorgt ervoor dat dit medium ideaal is voor behandelingen. Een cliënt heeft namelijk geen afleiding die aanwezig zou zijn in een traditionele setting, waardoor de behandeling beter tot zijn recht komt.

Onze oplossing kan ingezet worden bij zowel enkelvoudig als complex trauma. In beide gevallen is het belangrijk dat de cliënt over vangnet beschikt in de thuissituatie.

Vul jouw behandelingen aan met blended care VR therapie!

Heb je nog andere vragen voordat je kunt starten?

Rustig op desktop bekijken?

Stuur een email naar jezelf als reminder

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.