fbpx
Video afspelen

Psylaris Care™

Gemiddeld beoordeeld met een 4.7/5

De meest complete Virtual Reality oplossing voor de GGZ.

Om 30 dagen gratis gebruik te maken van Psylaris Care vul je onderstaand formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op om kennis te maken en een korte training in te plannen. 

Psylaris wordt ingezet door o.a.

Psylaris Care™ bestaat uit meerdere GGZ modules

klik op de verschillende modules voor meer informatie:

De voordelen van Psylaris Care™ in de GGZ

Diverse modules

EMDR, Exposure & Relaxatie zorgen samen voor een complete toevoeging op het behandeltraject.

Alle behandelniveau's

Inzetbaar bij zowel complex als enkelvoudig trauma, zware en lichte angsten en hoge stress.

Altijd up-to-date

De laatste versie van Psylaris Care wordt automatisch geüpdate via de cloud.

Automatische veilige opslag

Sessiedata zoals SUD, VOC en eigen notities bewaard in een ondoordringbaar systeem.

Verkort behandeltraject

Intensievere behandelingen resulteren in een verkorting van het behandeltraject, waardoor er in dezelfde tijd meer cliënten worden behandeld.

Verhoog zelfregie cliënt

Cliënten rapporteren dat zij deze methode prefereren vanwege de hogere eigenwaarde die zij ervaren na de sessies.

Beter vanuit thuis

Psylaris Care kan ook veilig worden meegegeven naar huis om de behandeling voort te zetten.

Aan & behandelen

Zodra je de bril aan zet kun je direct met een behandeling starten. Psylaris Care is een single-use mentaal gezondheidsapparaat.

Je durft verder te gaan met VR
Je durft verder te gaan met VR
Wilma, cliënt Psychotherapie Hoogstraten
Lees verder
Het verschil tussen een reguliere sessie en een VR-sessie is dat je met de VR-bril veel verder komt, omdat je meer durft. Als je met een therapeut in gesprek bent, in mijn geval, durf je net niet dat te raken wat ik met de VR-bril wel durfde te raken.
Voor ons allemaal een winst
Voor ons allemaal een winst
Ronald Roothans, huisarts & directie voorzitten Het Huisartsenteam
Lees verder
Ik denk dat we, met de huidige wachtlijsten, hier absoluut op moeten doorpakken. Maar ook omdat de cliënt daar uiteindelijk de meeste baat bij heeft. Voor ons als behandelaar is het natuurlijk van belang om te bepalen welke cliënt wij wanneer het beste kunnen helpen. De juiste zorg, op de juiste plek, door de juiste persoon. En als die persoon de cliënt zelf is, dan is dat natuurlijk prachtig! Als wij weten dat er een veilige workaround bestaat, waarom moet ik er als therapeut dan tussen zitten? Als de client zichzelf kan helpen, dan is dat voor ons allemaal winst.
Het is heel veilig
Het is heel veilig
Annelies van der Heijden, eigenaar Psychotherapie Hoogstraten
Lees verder
Het voordeel voor mijn cliënten is dat het heel veilig is. Ze vinden het ook eens iets heel anders, want normaal kijken ze er toch heel erg tegenop om weer naar de therapeut te gaan en weer over de problemen te praten. Nu zetten ze de bril op, gaan aan de slag met een beeld en na een halfuurtje zijn ze klaar.
Het werkt echt
Het werkt echt
Ine, cliënt Psychotherapie Hoogstraten
Lees verder
Ik vond het heel prettig, ook echt een absolute aanrader voor mensen. Zeker als ik kijk naar mijn traumatische ervaring, dat het zo concreet wordt dat het ook echt werkt. Ik denk dat je met een VR sessie makkelijker tot de kern komt. Ik denk dat, doordat het eigenlijk afgebakend is in - letterlijk - een ruimte en ook in tijd, dat je de situatie makkelijk kunt oproepen. Ik denk dat dit in een gewone sessie meer tijd zou kosten.
In korte tijd flinke stappen gezet
In korte tijd flinke stappen gezet
Cliënt, Apanta-GGZ
Lees verder
Ik heb deze VR-bril verschillende weken mogen gebruiken, eerst samen met de specialist en daarna 2 weken thuis in leenvorm. Het gebruik van de EMDR-bril heb ik als zeer prettig ervaren.

De bril was heel gemakkelijk in gebruik en het programma was eenvoudig op te starten en te gebruiken. Het grootste voordeel van de VR-bril mogen lenen is dat deze bril gebruikt kan worden wanneer dit voor jouzelf het beste uitkomt. Voor mij was dit ideaal te combineren met mijn werk, huishouden en de zorg voor mijn dochtertje. Door de VR-bril te kunnen lenen, kon ik dagelijks aan de slag met de oefeningen op momenten die voor mij het beste uitkwamen. Ik heb de EMDR-therapie en de exposure-beelden gebruikt, beiden erg fijn in gebruik.

Dankzij het gebruik van de VR-bril heb ik in korte tijd flinke stappen kunnen zetten.
Enthousiast!
Enthousiast!
Lydie van Leeuwen, GZ-psycholoog/ EMDR therapeut/ Cognitief Gedragstherapeut, Praktijk voor Eerstelijnspsychologie
Lees verder
Even mijn enthousiasme delen over de behandeling met VR exposure therapie die Psylaris ontwikkeld heeft. Echt helemaal geweldig om bv de veel voorkomende angst voor autorijden effectief te behandelen. Met de VR-bril op je hoofd, zit de cliënt in jouw spreekkamer in de auto, en kan je hem zo begeleiden in het overwinnen van die angst.

Ook voor pleinvrees, hoogtevrees, claustrofobie ed hebben ze materiaal ontwikkeld. En het mooie is dat het ook voor een vrijgevestigde praktijk beschikbaar is.
Heel efficiënt en dekt de zorgkosten
Heel efficiënt en dekt de zorgkosten
Birgit Meuwese, directeur Inara-Jeugdhulp, GZ-psycholoog & EMDR-therapeut
Lees verder
Als je kijkt naar het verschil tussen een reguliere EMDR-behandeling en een EMDR-behandeling met de VR-bril, is denk ik het grootste verschil dat het heel efficiënt is en heel gestructureerd werkt. Het zorgt er ook voor dat cliënten buiten de behandelkamer kunnen gaan oefenen en daardoor een stukje behandeling thuis kunnen gaan doen.

Ik zou de toepassing heel erg aanraden aan andere behandelaren, omdat wij hebben gezien dat het heel veel effect heeft in de behandeltrajecten. Het is heel efficiënt en dekt de zorgkosten.
Iedereen is positief
Iedereen is positief
Siemen Dal, Psycholoog i.o. GZ-psycholoog bij Apanta-GGZ
Lees verder
Ik zet EMDR-VR in bij allerlei verschillende cliënten die last hebben van trauma gerelateerde klachten en eigenlijk zijn ze allemaal heel positief hierover. Met EMDR-VR kan ik mijn cliënten het vertrouwen geven dat zij het trauma zelf kunnen aanvliegen en dat kunnen doen in zijn of haar veilige thuishaven. Daarnaast vind ik het een groot voordeel dat je op veel verschillende manieren de werkgeheugenbelasting zelf kunt instellen en ook dusdanig hoog kunt instellen dat het voor de cliënt heel pittig wordt.
Vorige
Volgende

In minder sessies naar gezondheid

Dankzij Psylaris Care kun je jouw behandelaanbod verbreden en intensiveren met verschillende VR modules. Hiervoor heb je geen technische kennis nodig. Zo krijgen jouw cliënten de zorg en aandacht die ze verdienen.

– 100% vrijblijvend om te proberen –

0 + sessies per week
0 daling SUD score per sessie
0 + Therapeuten aangesloten
Over Psylaris
Mike Verhiel (CEO) en Christoph Lynen (CTO)

Dit is hoe Psylaris Care werkt in 1,5 minuut

Veelgestelde vragen

Heel simpel! Wanneer de Client de bril opzet wordt direct een sessie gestart met de door jou gekozen instellingen. Deze instellingen kun je aanpassen in ons dashboard. Geen ingewikkelde handleidingen of instructies. Maar duidelijkheid en eenvoud voor jou als therapeut.

Wij werken alleen samen met therapeuten en instellingen. Dit om ervoor te zorgen dat iedere client de best mogelijke behandeling krijgt voor zijn of haar probleem. Hiervoor is te allen tijde een expert nodig die kan bepalen of inzet van ons product wenselijk is of niet. Ondervind jij op het moment psychische problemen, neem dan contact op met een professional.

Omdat ons product zelfstandig te gebruiken is voor de cliënt, bespaar je veel tijd die je normaal zou steken in een face to face behandeling. De EMDR-VR module alleen kan al tot 10-30% besparen op de behandeltijd omdat je intensiever kunt behandelen. De toevoegingen van de Relaxation en Exposure module brengen jouw behandelingen vervolgens naar een nieuw niveau. 

Wanneer je inlogt op ons dashboard kun je direct alle sessiedata inzien per client. Eenvoudig en overzichtelijk met alle relevante data.

Psylaris Care bestaat momenteel uit 3 verschillende producten. EMDR-VR, Exposure en Relaxatie. Wij blijven echter voortdurend ontwikkelen waardoor er ieder jaar nieuwe oplossingen bijkomen. Deze ontwikkelen we in samenwerking met therapeuten zodat jij altijd de beste oplossingen tot je beschikking hebt.

Aanvragen kost < 1 minuut

Dit is een DEV area zodat ik ze mooi in de tabjes kan krijgen!

Video afspelen

Zelfstandige EMDR sessies als aanvulling op jouw face-to-face behandeling.

EMDR-VR begeleid de cliënt bij het zelfstandig doorlopen van het EMDR-protocol. Hierdoor behandel je intensiever waardoor je sneller het gewenste resultaat behaalt.
Video afspelen

Stapje voor stapje angst overwinnen via exposure technieken in VR.

Virtual Reality zorgt voor een nieuwe dimensie waarin mensen met een fobie dichter bij hun angst kunnen komen in een veilige omgeving. Dingen voelen echter dan ooit zodat de cliënt zelfvertrouwen op kan bouwen voordat ze hun angsten onder ogen zien in de echte wereld.

Video afspelen

Volledig tot rust komen, en leren hoe dit structureel kan middels VR.

Cliënten die hoge druk en stress ervaren beschikken vaak niet over de (mentale) middelen om hier goed mee om te gaan. Onze Relaxatie module zorgt ervoor dat cliënten de handvaten krijgen voor structurele relaxatie.

Inzicht in de voortgang van jouw cliënten.

Een overzicht van hoe (& hoe vaak) jouw cliënten gebruik maken van de therapeutische oplossingen van Psylaris, met belangrijke gegevens zoals sessieduur, sessiefrequentie en een plek om VoC en SUD scores te noteren.

Bij Psylaris ontwikkelen we door.

Bij Psylaris ontwikkelen we continu aan ons VR product om therapeuten te voorzien van steeds meer ondersteunende functionaliteiten. Dat doen we terwijl de laagste prijs in de Nederlandse markt blijven hanteren. Zo hadden we in 2019 alleen nog EMDR-VR, en is in 2020 en begin 2021 VRET en Relaxatie erbij gekomen.

Heb je suggesties? Laten ons weten! Wij ontwikkelen het liefst samen met therapeuten. De volgende 3 ontwikkelgebieden:

Nieuwsgierig naar Psylaris Care?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op voor een gepaste gratis kennismaking met Psylaris Care.
Voortgang 90%
Scroll

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.